Okulumuzun Tarihçesi

                                                    


OKULUMUZUN TARİHÇESİ


 Marmaris Merkez Atatürk İlkokulu 1932-1933 öğretim yılında , şimdiki belediye binasının bulunduğu yerde beş sınıflı olarak eğitim- öğretime açılmış , 1938 yılında Muğla Valisi Recai GÜREL tarafından temeli atılan şimdiki binaya 1941-1942 öğretim yılında taşınmıştır.

Bir katlı olan okul binasında  15 adet derslik , 4 yönetici, 1 öğretmen odası ile ders araçları , kütüphane, spor odası , kız – erkek tuvaletleri bulunmaktadır.

      1978-1979 öğretim yılında  onarım gören okul binasına ilaveten okul bahçesine Anasınıfı yapılmış .İki derslikli anasınıfı binasının yapımı Marmarisli hayırsever vatandaş Selma TUĞRUL tarafından gerçekleştirilmiştir.

      İlkokul olarak planlanan ana bina zemin katında ilkokul , birinci katında Ortaokul olmak üzere bir süre eğitim – öğretime devam edilmiş , Marmaris Ortaokulunun eğitim – öğretime açılması ile şimdiki yeni bina ilkokul olarak hizmet vermeye devam etmiştir.

      1998 yılında zorunlu eğitimin sekiz yıla çıkarılmasından sonra dersliğe ihtiyaç duyulmuştur.11 derslik , laboratuar , işi teknik odası , bilgisayar odası , resim ve müzik odası , spor salonu , konferans salonu , rehberlik odasından oluşan ek bina 1998-1999 yılında eğitim öğretime açılmıştır.

     19 Eylül 2016 tarihinde İlkokul – Ortaokul ayrılarak okulumuz İlkokul olarak tahsisi edilmiştir.

Okul binası kalorifer ve klimalarla ısıtılmakta .Okulumuzda anasınıfları ile birlikte 32 derslik mevcuttur.

2019-2020 Eğitim- Öğretim yılı başında okul dış cephemiz boyanmış, geleneksel oyun alanları çizilmiş, okulun çatı saçakları,su olukları kız tuvaletleri yenilenmiş, erkek tuvaletlerin tuvalet taşları değiştirilmiş, tüm merdivenler güvenlik ağları ile kapatılmış, Atatürk ve 15 Temmuz Şehitleri köşesi yenilenmiş, alüminyum doğrama olan giriş kapısı ve ek binaya geçiş kapıları demir kapı olarak değiştirilmiş, anasınıfı bahçesi çimlendirilmiştir. Ek binada atıl durumda olan bölümler düzenlenerek stem ve  akıl oyunları atölyesi ile satranç odası şeklinde kullanılmaktadır.Okulumuza bir adet destek eğitim odası  ve kütüphane yapılarak , öğretmenler odamız yenilenmiştir.

      



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 2  kişi beğendi